Dobrodošli

Dragi prijatelji,

Maškarana večerobaviještavam vas da se Hrvatska delegacija koja je brojila 20 članova jučer vratila sa 28. konvencije FECC-a koja se održala u Francuskoj u mjestu Ploermel.

Na konvenciji je sudjelovalo više od 260 članova FECC-a iz 26 različitih zemalja. Konvencija je bila dobro organizirana sa manjim propustima koji su se tokom tjedna ispravili. U duhu karnevala uživali smo u ljepotama pokrajine Bretagne i ljubaznim stanovnicima.

Maskirani HrvatiPrisustvovali smo ceremoniji otvaranja konvencije, sastanku Presidiuma, Generalnoj skupštini i svim ostalim planiranim posjetama i izletima.

Hrvatsku smo posebno prezentirali u sklopu bretonske večeri kada smo bili odjeveni u Hrvatska obilježja i svim prisutnim podijelili poklone i omogućili kušanje najboljih hrvatskih vina.

Na izboru za kraljicu FECC-a 2008. godine nas je predstavljala naša članica Daniela Monetti iz Opatije koje je postala i prva pratilja kraljice.

Za poseban trud uložen u karnevale na Balkanu zlatnu medalju FECC-a za 2008. godinu dobio je naš Josip Silov.

Nadam se da će puno novih poznanstva i iskustva iz Francuske uroditi novim gostovanjima i prijateljskim razmjenama karnevalista i karnevalskih grupa, te da ćemo u svoje karnevale unijeti nešto od onoga što smo naučili i vidjeli na workshopovima (izrada alegorijskih kola i maski od raznih materijala).

Slijedeće FECC druženje zakazano je za 26. - 28.09. i to Dies Natalis u mjesto Houffalise (Belgija) o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

U nadi da ćemo slijedeće godine biti svi zajedno na konvenciji srdačno vas pozdravljam.

Yassou, yassou, yassou!!!

...........................................................

Foto galerija / Photo gallery